Yuvarlak ve Kare Oyma İşaretleri Çözümü | Define İşaretleri

Kare oyma ve yuvarlak oyma işaretleri Anadolu coğrafyasında sıkça rastlanan define işaretleridir, daha doğrusu mezar işaretleridir diyebiliriz. Özellikle zamanın da roma kasabası roma şehri veya köyü olmuş bölgelerde hemen hemen her yerde görülen mezar nişanlarıdır. Kare Oyma, yuvarlak oyma, çift yuvarlak oyma, Kalp oyma gibi bir sürü çeşidi vardır ve definecilerin rağbet gösterdiği işaretlerdir.
Kare oymalar genelde erkek, kalp ve yuvarlak oyma işaretleri kadın mezarlarını simgeler ve sunu çanakları diye adlandırırlır, çift veya çoklu oyma işaretleri aile mezarlarını simgelerler. O dönemlerde Yapılan mezarın hemen yanı başına oyulan bu oyma işaretler ölülerin yakınları giderken bu sunağa koymak için et, meyve, su, süt gibi hediyeler götürürler, bu hediyelerin ölünün ruhunu rahatlattığı düşünülürdü.
Peki defineciler neden bu Kare oyma yuvarlak oyma işaretlerine Rağbet gösteriyor, çünkü bu mezarların oluşturulduğu toplumlarda ölüler o dönemde kullanılan değerli eşyaları ile gömülürler, hiç hiç olmazsa gözlerine 2 şer adet altın sikke konarak gömülürlerdi.
Bu mezarlar genelde boşluk bulma çubukları ile hemen bulunabilen mezarlardır. Size verdiğim bu video da bu oyma işaretlerinin simgelediği mezar nasıl oluşturulur konusunu anlatıyor, Mezarın üzerine koyulan büyük kayaya genelde bu sunu çanakları oyulurdu.
Bu Oymaların Yapıldığı Mezar Çeşitleri ve İçinden Neler Çıkar Yazımız için >>>TIKLAYIN…
Peki bu sunu çanağını bulduk nasıl açacağız, Öncelikle koyulan kayaların büyüklüğünü görüyorsunuz buda size üstten değil de yan tarafından kayanın altının  kazılarak girilmesi daha kolay olur dedirtmeli.
Bulabiliyorsanız bir doktor steteskop bulun hani bu kulağına takarak ses dinledikleri alet, daha sonra elinize çekiç alarak kayaya veya direkt toprağa çekiçle vurun ve çıkan sesi bu aletle dikkatlice dinleyin, farklı yerlere indirdiğiniz çekiç darbeleri değişik sesler çıkarıyorsa siz boşluk sesine odaklanmalısınız.
Kare yuvarlak oyma işareti çözümü
Kayanın içine oyulmuş bir mezarsa direkt kayaya çekiçle vurarak boşluk sesi arayın, yok eğer toprağın üzerinde küçükçe mezar olmayacak küçüklükte bir kayaya bu oymalar işlenmişse kayanın altında ki toprağa çekiçle vurularak yine boşluk sesi aranır. ve boşluk sesi gelen yere doğru dikkatlice kazılır.
kazıldıkça çekiçle boşluk sesi kontrol Edilir, toprak azaldıkça mezara yaklaşıldıkça ses artar ve belirginleşir. Bu mezarlar tek olmaz genelde bir adet çıkarsa etrafta daha böyle mezar çok var demektir. Araziyi inceleyerek çökmeler arayabilirsiniz. Çökmenin olup olmadığını çok rahat anlayabilirsiniz. acemi iseniz çökmeleri anlamanız biraz zor olabilir.
Yuvarlak ve Kare Oyma İşaretleri Çözümü | Define İşaretleri Yuvarlak ve Kare Oyma İşaretleri Çözümü | Define İşaretleri Reviewed by Yazar on 01:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.