Define Tuzakları Nelerdir ? Define Tuzakları Nasıl Çalışır ?

Define Tuzakları Nelerdir ? Define Tuzakları Nasıl Çalışır ?


İnsanlar Yıllarca bin bir zorlukla biriktirdikleri altınları elbette korumak zorundaydılar Bunun için define Tuzakları Kurdular.

Sol resimde gördüğünüz Mağara girişi önden kayalarla kaplı duruyor. Fakat içeride nasıl bir düzenek var ilk bakışta çözemiyorsunuz.
Siz 1 numaraları kayayı oynattığınızda tuzak çalışacak ve orada tutturulan kayaların dengesi kaybolarak üzerinize yuvarlanacak.

Dikkat ederseniz kayalar yuvarlak biçimde oyulmuş ve oradan düşerlerse de durmaları çok zor. Her tarafa Yuvarlanacaklar.

Bazı koruma yollarından biri hedef şaşırtma yani 10 Altın küp varsa gömerken üste 2 Altın küp koyar ve diğer 8 Altın küpü onların altına daha derine gömerdi.



Kazan kişi 2 Altın küpü bulunca hedefine ulaştığını düşünür ve kazmaktan zaten bıktığı için mutluluktan bırakır ortalardan kaybolurdu.

Ama asıl Korkunç olanı Ölümcül Tuzaklardır. Ve insanlar yıllarca bu tuzaklar yüzünden can verdi.. Allah Korusun..

Define tuzaklarından en dikkat edilmesi gerekenlerden biri de Zehirli Eşyalar.

Örneğin işaretlerden veya haritadan yola çıkarak hazineyi buldunuz ve hemen ellemeye öpmeye başladınız!!!!!!! ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN YİYEMEDEN GİTTİ !!

İnsanlar Altınlarına Her türlü zehirli madde sürerek korumaya çalışmışlardır buda gayet makul bir sebeptir.
Panzehiri kendinde vardır ve altınları panzehirle yıkarsa zehirin tesiri geçiyordur.
O yüzden güvenlik önlemlerinden biri de elle deri ile Bulunan eşyaları temas ettirmemek.


Yanlış: Bulduğunuz ne olursa olsun doktor eldiveni de değil en sağlamlarından eldiven alıp giyeceksiniz. Sadece eldiven de değil. İster oda olsun ister normal yüzeysel buluntu olsun Hazineye çıplak elle ve maskesiz yaklaşmak öldürücü olabilir.

Siz açınca yayılan gaz sizi öldürebilir, bulunanlara sürülen zehir sizi öldürebilir.
İlla eliniz saçınıza yüzünüze ağzınıza değer yine ciddi zararlar verebilir.

bir diğer tuzak iste büyük Definelere kurulan tuzaklar. Onları da Görsellerle Anlatalım.

1.Hazine Tuzağı/Define Tuzağı

Yukarıda ki görselde gördüğünüz gibi Tünel içi betimlenmiş, ve burada Tünelin Darlığı Havasızlığı Karanlığı sizi etkileyecek. Bu sırada yaşadığınız heyecan düşünmenizi etkileyerek hızlı ve aceleci hareket ettirecerek.
Tünel zeminine benzetilen define tuzağı siz oraya basar basmaz sizi içine çekecek. Çoğu define tuzağında o derin alan öyle boş olmaz ve kesinlikle sivri demirler olur.

Define Tuzağı ilk bastığınızda çalışmasa bile Ön beton kapıyı açmanız ile zemin çökecektir.
Bu konularda soğuk kanlılığı korumak hayatınızı kurtarmaya eşdeğerdir. Aceleci ve Saldırgan davranmayın.


2.Hazine Tuzağı/Define Tuzağı

Yukarda ki kaya mahzen girişi de tuzaklı, Tünel dinamiğini tutan köşe noktalar akışkan bir madde koylmuş örneğin bu çok dayanıklı olmayan sıva olabilir. Siz içini boşaltırken oranın biraz esnemesi sıvayı kum gibi eriterek tüm kayaları üzerinize yıkabilir. Ve işiniz ondan sonra daha zor bir hal alabilir.
Bu
Define Tuzaklarını kesinlikle Aklınızdan Çıkarmayın.


3. Yuvarlanan Hazine Tuzağı/Define Tuzağı
Sizler altın bulmak hevesi ile bir tünel girişi buldunuz ve bu tünel yukarı doğru çıkıyor olabilir. Kazmaya devam ederken tünelin en tepesine yerleştirilen yuvarlak kaya bloklarını hareket ettirmeniz halinde o tünelden sağ kurtulmanız mümkün değildir. Bu tür Tuzakların da mevcut olduğunu biliyor görüyoruz.


4) Metan veya Gaz Birikmesi 
Yerin Altı olsun veya mağaranın içi farketmez gaz birikmesi sonucu hayatını kaybeden bir çok kişi var.

Bu gazın temel özelliği kokusuz oluşu ve zaten etraf toprak kokarken sizin bu kokuyu alamıyor olmanız.
Nefesleriniz hızlanarak oksijen seviyesi düşer ve beyninize oksijen gitmediği için şuur kaybına yol açar. Orada size maske ile müdahale edilmezse yardıma gelenler de orada ölebilirler.

Onun için tavşan veya kuş bırakırlar böyle yerlere gaz varsa hayvana birşey olursa anlarız diye ama çok zor bir ihtimal bu tabi.
Metan gazı havyansal ve bitkisel atıkların cesetlerin basınç altında çürümesi ile oluşur ve böyle çukurlarda birikir. Son derece patlayıcı ve zehirleyicidir.

Define Tuzakları Nelerdir ? Define Tuzakları Nasıl Çalışır ? Define Tuzakları Nelerdir ? Define Tuzakları Nasıl Çalışır ? Reviewed by Yazar on 05:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.