Define İşaretlerinden Merdiven İşareti ve Anlamı | Define İşaretleri

Define işaretlerinden merdiven işaretinin veya inilen merdiven işaretlerinin anlamı ve görüldüğü yerler hakkında ki yazı dizisi ile karşınızdayız.
Merdiven işareti genellikle yerleşim birimlerinde çok rastlanan bazen defineye işaret eden bazense yıkılmış bir yerin eski kalıntısı olabileceğini de aklınızdan çıkartmayın.
Merdiven İşareti ve Gömüde Kapadokya nın Önemi
Kapadokya’nın gömü tarihindeki önemini bilmeden , Ermeni ve eşkıya gömü şekillerini anlamamız eksik kalacaktır.
Bu derece önemli bir bölgeden bahsediyorum yani kapadokya dan.
Perslerin verdiği isimle ” Güzel atlar ülkesi” Kapadoke aslında yeraltı sistemlerindeki zenginlikle ermenilerden çok önceye ait bir tarihe sahiptir.
Kayseri den Aksaray’a kadar uzanan bir kuşakta bulunan 5 şehir Kapadokya’yı oluşturan coğrafya olarak tarif edilebilir.
Kayseri , Kırşehir , Nigde , Nevşehir, Aksaray
Bu bölgenin ilk sakinleri Luviler , Hititler ve sonra helenistik dönemle beraber ismini alan Capadokia krallıgı .
Ermeniler sonradan ve şiddetli bir şekilde kapadokyaya giriş yapmış ve tarihi seyirde kırılma noktalarını bu cografyada sergilemişler.
Evet tarihi ismiyle Caserea (Kayseri) Gregoryen mezhebi kurucusu Gregoryos un yaşadığı şehirdir ve aynı zamanda ermenilerin dini başkentidir.
Kadıköyde yapılan ve tüm hırıstiyanların ortak karar almak için katıldıgı şuradan( konsil) fikir ayrılıgına düşerek ayrılan Gregoryos , Ermeni halkına yeni yorumla beraber mezhep kazandırmış oldu.
Hırıstiyan şurasından ilk ayrılan muhalif olarak Ortadoks aleminden fikren ve hukukende ayrılarak Hırıstiyan alemini ilk bölen grubu oluşturdular.
İşte bu sebepten tarih boyunca ermeniler hep diğer hırıstiyan gruplardan ayrı bir çizgi izlemişler ve ortadokslarla yani rumlarla zıt ve soguk ilişki içerisinde olmuşlardır.
Ermenilerin dini başkenti ve Kapadokyanın gömü tarihine etkisi nedir ?
Yer altındaki gömülerin çoğu ermeni ve rumlara aittir demiştik.
Bu mallar aslen kendilerine ait değildir. Anadoludaki gömülerin çoğunu kendileri yapmalarına rağmen asıl sahipleri antik uygarlıklardır.
Ermeniler bu coğrafyada eski oldukları için kendileriyle çağcıl olan tüm medeniyetlerin gömü ve hazine bilgilerine de sahiptirler.
Antik medeniyetlere ait gömüleri ya çıkartıp daha muhkem yerlere koydular yada kendi mallarını da o hazine odalarına koyup , kayda alıp belgeye yazdılar .
Gömü stratejilerinin papazlar tarafından yapıldığını anlatmıştık. İşte tüm ermeni gömü stratejilerinin belirlendiği yer kapadokya’nın bir vilayeti olan ve tarihi ismiyle Caserea olarak bilinen Kayseridir.
Bütün planların yapıldıgı , sihirlerin tılsımların hazırlandıgı , tuzakların düşünülüp tasarlandıgı , Hazineler için saklama oda planlarının çizildiği, soygun şekillerinin ve eşkiyalık eğitimlerinin verildiği , osmanlıyı yıkmak için tezgahların tasarlandıgı , en krıtik sırların saklandıgı , aramıza kripto olarak sızacak cemaatin eğitim merkezi ve tarihin en sır dolu işlemlerinin hazırlandıgı bir merkezden söz ediyorum.
Bu konuya ilerleyen günlerde devam edeceğiz fakat şimdi bölgeye ait bir işaret çözümüde vererek konumuzu toparlayalım.
Merdiven İşareti…

merdiven işareti ve anlamı define işaretleri
Yine kapadokya’da karşılaştığımız gömü ve mezar işareti olarak bildiğimiz merdiven antik çağdan bu yana kullanılan ve ruhun yükselmesini ifade eden bir işarettir. Fakat orta çağda ve sonrasında gömü anlamında da kullanıldığı görülür.
Bu işaretle merdiven , resimlerde tarif ettiğim gibi L şeklinde tüneli olan ve girişin üzerinde her an düşmeye hazır bir tuzak taşı bulunan , hazine odasına ulaşmayı zorlaştıran bu unsurla ciddi bir metanın saklı olduğu bir odacığı yani 1.5×1.5 m ebatlarında ufak bir odada önemli bir altın kütle barındıran bir saklamaya ifade olmuş denilebilir.
Merdiven işareti tabiki her bölgede ayrı bir anlam taşıyor .
Kimi merdivenden inince sol yada sağ yanında mezar odası giriş de bulunabiliyor. Bazen merdiven basamaklarında horasan harç altında ufak bir hediyede olabiliyor hatta kimi merdivenlerin inişinde ve çıkışında sol yada sağ çaprazında kaya mezarda bulunabiliyor . Bu hatırlatmalar sizlere ışık olacak
Define İşaretlerinden Merdiven İşareti ve Anlamı | Define İşaretleri Define İşaretlerinden Merdiven İşareti ve Anlamı | Define İşaretleri Reviewed by Yazar on 01:51 Rating: 5

2 yorum:

  1. Mrb size nasil ulasa bilirim bilginize ihtiyacim var

    YanıtlaSil
  2. Telefonum 5059081623 bu numaradan veya face dadas_2@msn.com yazarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.