Kayaya Oyulan Tek Kişilik Kaya Mezarları | Define İşaretleri

Tek kişinin sığabileceği şekilde tasarlanan bu kaya mezarları oyması kolay kayalar işlenerek yapılır.
Kayanın şekline göre oyma işlemine başlanır yandan veya tepeden oyularak kaya mezar hazırlanır. Ölü oyulan yere yerleştirildikten sonra üzeri kapak ile kapatılır fakat kayanın yanını oyarak yapılan kaya mezarları için horasan sıva dediğimiz ana kaya ile aynı renkte hazırlanan sıva kullanılarak yan taraf kapatılır.
Bazı kaya mezarlarında girişlerinde olduğu bilinmektedir. Girişler genelde yuvarlak veya kare taşlarla kapatılarak üzeri toprakla kaplanır. Dar bir geçitten geçildikten sonra mezar odasına ulaşılır.
Bazı kaya mezar türleri oda mezar olarak da tasarlanmış olup üzerine kapatılan kayaya oymalar veya işaretler oyulurdu. Kare, yuvarlak kalp veya üçgen şekilde oyulan bu ufak sunaklar her kaya mezarına işlenmiş durumdadır. Bu oymalara su doldurarak suyun meyil verdiği yönde girişler olduğu bir çok kişinin bildiği bir bilgi.
Kare, Yuvarlak ve Kalp oymalar Yazımız için >>>TIKLAYIN…
Kaya mezar işaretleri ve çözümü
Kaya mezar işaretleri
Yandan veya tepeden oyulan tek kişinin sığdığı mezarlara karot işlemi uygulanarak boşluk bulunmaya çalışılır, Veya çekiç vurma yöntemi kullanılır. Kayanın neresinin oyulduğunu düşünüyorsanız o bölgeye çekiçle vurarak boşluk sesi aranabilir.
Bu tip mezarlar genelde hediyeleri ile gömüldüğü için boş çıkma olasılığı düşüktür. Hediyelerin değeri tabi ki gömülen kişinin statüsüne ve mevkine göre değişiklik göstermektedir.
Kayalık arazilerde biraz dikkatli olan kişilerin çok rahatlıkla algılayabileceği kaya mezarlar mevcuttur.
Görselleri inceleyerek daha iyi fikir edinirsiniz.

kaya mezar çeşitleri
Kayaya Oyulan Tek Kişilik Kaya Mezarları | Define İşaretleri Kayaya Oyulan Tek Kişilik Kaya Mezarları | Define İşaretleri Reviewed by Yazar on 01:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.