Eski Ermeni Evlerinde Altın Saklanan Yerler Nerelerdir ?

Eski Ermeni evlerinde ki altın saklama yerleri hakkında ki bilgi yazımız:
Ermeniler yalnız Yurdumuzdan tehcir edileceklerini anladıklarında değil daha öncesi de köyde kasabada yaşarken bankalar olmadığı için altınlarını güvenebilecekleri bir yerlere saklama gereği duymuşlardır.
Bu yerler arasında 1. sırada Ermeni Evleri geliyor. Ermeniler altınlarını gözlerinden uzak noktalara gömmeyi tercih etmezlerdi.

Ermeni altınları yalnızca gözlerinin daima iliştiği göz önünde bulunan yerlere gizlerlerdi.
Örneğin evde otururken yemek yerken kahvaltı ederken daima görünebilecek yerlere gömerlerdi. Mesela bahçede ki bir kuyu içi, yada bir ağaç dibi, yada bir ahır kapı girişi, fırın, evinin içinde ki duvar içi yani her yere altınlara saklayabileceklerini biliyoruz.
 


Şuan doğuda ki köylerimize göç eden ermenilerin torunları çocukları gelerek ailelerle anlaşmaya vararak altınları elleriyle koydukları gibi çıkardıklarını biliyor duyuyoruz. Yada bir sabah uyandıklarında bahçedeki ahırın girişinin kazıldığı ve kazılan yerde küp izi olduğunu da duyuyoruz.
Aşağıda ki görselde eski bir ermeni evinden çekilmiş bir fotoğraf var, duvarla aynı renkte fakat sonradan eklendiği belli oluyor. Bu tür yerler oldukça fazladır ve Dikkat edilmesi gerek noktalardan biridir.

Ermeni gömüleri   
Eski ermeni evlerinde duvar içleri, mumlukların sabitlendiği noktalar, içeride varsa şömine içleri potansiyel yerlerdir.

Ermeni evine girdiğinizde dışarı bir bakın gözünüze ne ilişiyor, çeşme, kuyu, ahır, ağaç işte kendinize sormanız gereken soru bu.
Aşağıda size eski ermeni ev görseli verdim, kullanılmayan evler şuan yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuştur.

Bu tür evlerin içleri ve camdan bakıldığında göze çarpan ve göz önünde bulunan yerler potansiyel yerler arasına girer
Eski Ermeni Evlerinde Altın Saklanan Yerler Nerelerdir ? Eski Ermeni Evlerinde Altın Saklanan Yerler Nerelerdir ? Reviewed by Yazar on 02:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.