Ermeni Define Haritaları ve Çözümü ?

Ermeni define haritaları ülkemizde çokça görülen haritalardır. Bunun sebebi de Ermenilerin ülkemizden aniden çıkarılması sebebiyle aceleyle gömülmüş altınların yerlerini unutmamak için hazırlanmış olmasıdır. Acele ile gömülen altınların haritaları da acele ile çizildiği için çözmesi oldukça kolay fazla bilgi gerektirmeyen haritalardır.


Osmanlı döneminde hazırlandığı için Osmanlıca yazılan  Ermeni Define Haritaları olduğu gibi ermenice de hazırlanmış haritalarda vardır. Özellikle Ermeni define haritasının çizildiği kağıda dikkat etmelisiniz çünkü ermeni define haritası en az 100 yıllık olduğu için günümüzde karşılaşmadığınız bir kağıt türü olur. Ayrıca Ermeni define haritalarının üzerinde ki çiziklerin el ile çıkmamasına da dikkat edin yani yeni çizilmiş olmasın, büyük ustalıklarla hazırlanan sahte ermeni define haritaları ortalarda çok dolaşıyor, para ile satılarak umut tacirliği yapılıyor.
Ermeni defineleri arayan arkadaşların Osmanlı döneminde Ermenilerin çoğunlukla yaşadığı yerleri öğrenmeli ve ermenilerin ev yapıları hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Eski ermeni evleri özellikle gezildiğinde çoğunun aynı yapıda olduğu anlaşılmaktadır.

Ermeni gömü haritaları yukarıda da bahsettiğim gibi çözmesi gayet kolay haritalardır. Haritalarda köyde ki bir kilise, cami veya türbe yani bilindik bir yerden başlar gömünün olduğu yeri oralardan tarif etmeye başlarlar, Eğer eve  gömüldüyse ev etrafında kuyu, ocak, şömine, ahır, büyükçe bir ağaç haritalara yol göstermesi için bu gibi yapıların hemen etrafına adım hesabı gömülürdü.
Günümüzde köyüne dönemeyen Ermenilerin torunları çocukları ellerinde haritalarla gelerek altınları çıkarmak için şahıslarla iş birliğine girdikleri biliniyor. Böyle şahıslara kesinlikle güven olmayacağı gibi hemen jandarma ekiplerine haber vermeniz sizin sağlığınız açısından daha iyi olacağı kanaatindeyim.
Aşağıda size verdiğim Ermeni Define Haritalarına bakarak sizde fikir edinebilirsiniz. Ermeni define haritalarıkesinlikle eşkıya haritaları gibi zorlu olmaz, çünkü Eşkıyaların defineyi gömmek için uçsuz bucaksız dağlarda bol zamanları olur ve defineleri yüklü olduğu için sağlam ve zekice hazırlanan yerlere gömülürlerdi. Ve etrafı saran birbirine bağlı işaretler ile korurlardı. Ermeni definelerine bunları göremezsiniz.
Yukarıda gördüğünüz gün yüzüne çıkan ermeni define haritalarından bazılarıdır. En altta görünen haritanın çözümü gayet açık olup üstte ki kilise resmedilmiş haritanın da çözümü en basite indirilmiştir.
Unutmayın Ermeni define haritası ele geçse de köy ve mevki belirtmiyorsa haritanın işaret ettiği yeri bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şeydir.
Ermeni Define Haritaları ve Çözümü ? Ermeni Define Haritaları ve Çözümü ? Reviewed by Yazar on 02:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.