Boşluk Bulma Çubuğu Nasıl Yapılır ? Define Bulma Çubuğu Yapımı ?

Define ve boşluk bulmada sıkla kullanılan define ve boşluk bulma çubukları evde nasıl yapılır ona değineceğiz. Bu çubuklar yapıldığı maddelerin hassasiyetine göre kullanım kalitesi artarak doğru bilgi verme olasılığı da artar.


Define Bulma Çubukları Nasıl Çalışır Doğruluğu var mıdır ?
Define bulma çubukları bir diğer adı ile boşluk bulma çubukları alan tarama ve boşluk bulma işlemlerinde sıkça kullanılan ve başvurulan yöntemdir. Piyasa da çokça sahte üretimi yapılan boşluk bulma çubukları genellikle yanlış ve acemi imalatı yüzünden umut tacirliği yapmaktadır. Güvendiğiniz ve çalışır olduğundan emin olduğunuz boşluk bulma çubuklarını almaya çalışın veya size vereceğim tarif ile biraz uğraşarak kendiniz imal edebilirsiniz.
Boşluk bulma çubuklarının esası var mıdır ? Neye göre çalışır ?
Boşluk bulma çubukları Boşluk alandan yayılan daha fazla manyetik alan enerjisine tepki vererek o boşluk tarafından gelen enerjiye odaklanır ve boşluğu gösterir. Yukarıda da bahsettiğim gibi tamamen kaliteli malzemelerin kullanımına göre kalitesi değişir. onun için imal ederken acele etmeden ölçüp biçip her hatanızı düzelterek yapın en ufak hesap hatası veya bundan bir şey olmaz dediğiniz ufak bir eksiklik sizi yanlışa yönlendirir ve bütün gün boş alarmlar peşinde koşup kendinizi yorarsınız.
Define Çubukları Evde Nasıl Yapılır ? Boşluk Bulma Çubuğu Yapımı ?
Define ve Boşluk Bulma Çubuk Yapımı için Malzemeler
  • Makaron 8cm en 20cm Boy
  • İtalyan Rulman kullanılmamış olandan 608 Z model
  • 1 inç PPRC plastik Boru Rengi Beyaz da olabilir 15 cm
  • Radyo Anteni 50 cm Ucu Yan keski ile kesilecek
  • Antenin Radyoya bağlanan tarafı mutlaka sarı pirinç olmalıdır. Rulmanada orası bağlanacakBoşluk bulma çubuğu Nasıl yapılır – Yapılışı
  • PPRC boru ateşte ısıtılarak Rulman içe gömülecek resimde de görebilirsiniz.
  • Boru soğuyana kadar bekletilecek
  • Rulmanı içine gömdüğümüz boruyu makarona sarıp 1.5 dışarı çıkacak şekilde ısıtıp boruya yapışmasını sağlıyoruz.
  • ve yapımı tamamlanan çubuğumuzu kullanabiliriz.
Peki Define Çubukları nasıl Kullanılır ?
Altın arayanlar genellikle ağızlarına altın alarak iki eline de bu çubukları arazide gezmeye çıkarlar fakat bu çubuklar altına tepki vermez. Dediğim gibi manyetik alan dalgalarının yoğunlaştığı engelsiz olarak geldiği boşluklara tepki verirler.
Onun için İki ele alınan  çubuklarla sarsmadan yavaş yavaş hareket ederek yer yürünür ve çubukların ucunun döndüğü yerlere yönlenilir.
Aşağıda ki görselleri de inceleyerek Define bulma çubuklarının nasıl yapıldığı hakkında bilgi alabilirsiniz
Define Bulma Çubuğu Nasıl Kullanılır ?
Bu aleti sağ elde ve eli göğüs hizasında tutup seri bir yürümeyle çalıştırmalısınız . Yürüme hızınız normal bir insanın seri yürüme hızı olmalıdır.
Define bulma çubuğu elde yürürken , KESİNLİKLE alete bakmayın , önünüze bakıp seri yürüyün ve düşmeyin , alet döndüğü zaman zaten , boşluğu geçtiğinize uyanacaksınız.
Boşluğa girdiğinizde fazla bir tepki alamayacaksınız , boşluğu geçince geri döner ve oda yada tünel boşluğu arkanızda kalır. Bu şekilde tekrar ilerden geri dönerek tünelin üzerinden geçer ve tünelin genişliğini bulabilirsiniz.
Odanın üzerinde değilde yan duvarına yakın yürüdüğünüzde ,  Boşluk bulma çubuğu odanın duvarına vardığında tutacak ve odayı geçince de geri dönecektir.
Bu Boşluk bulma aleti çok uzaktan çekip sizi odanın üzerine götürmez. Oda ve tünel oduğundan şüphelendiğiniz yerin üzerinden yürüyerek milimetrik noktalama yaparsınız.
Define bulma çubuklarını evde yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar Bu jeofizik alette yani çubukta en önemli kritik nokta rulmandır. Rulman mutlaka vakumlu pakette ve avrupa (Made in İtaly) en iyisi olmalıdır. Yoksa seri hareket etmez , dönmez ve keşfiniz sahih olmaz.
Önümüzdeki derslerde Radyestezi ve Çubukla Derinlik nasıl alınır konuları işlenecek.
Şimdi ekteki resimler üzerindeki yazılara kilitlenip kendinize bir alet yapın , güle güle kullanın.








Boşluk Bulma Çubuğu Nasıl Yapılır ? Define Bulma Çubuğu Yapımı ? Boşluk Bulma Çubuğu Nasıl Yapılır ? Define Bulma Çubuğu Yapımı ? Reviewed by Yazar on 01:39 Rating: 5

1 yorum:

  1. Boşluk bulma çubukları, en fazla ne kadar derinlikteki boşlukları bulabilir?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.